Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

O Opera λανσάρει το δικό του TV app store


Η εταιρεία που κρύβεται πίσω από τον περιηγητή Opera, εγκαινίασε το Opera TV Store, μια υπηρεσία που οι κατασκευαστές μπορούν να προσθέσουν στις τηλεοράσεις τους, στα set-top boxes και στα Blu-ray players, καθιστώντας έτσι εύκολο για τους χρήστες να βρίσκουν HTML5 εφαρμογές, τις οποίες και θα μπορούν να τρέχουν από την μεγάλη οθόνη του σαλονιού τους.
Βελτιστοποιημένο για «HD-Ready» (720p) οθόνες και τα κλασικά τηλεχειριστήρια, με ένα περιβάλλον χρήστη ειδικά σχεδιασμένο για ξεκούραστη χρήση, το ηλεκτρονικό κατάστημα του περιηγητή διαθέτει αρκετά γνωστά ονόματα όπως τα Vimeo, Facebook και TuneIn Radio. Είχε πρωτοανακοινωθεί ως ένα preview τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ωστόσο πραγματοποίησε την επίσημη έναρξή του στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας.
Αν και είναι πιθανό οι περισσότερες από τις «εφαρμογές» να συνιστούν στην πραγματικότητα αναδιαμορφωμένες ιστοσελίδες, αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό.
Η εταιρεία έχει έρθει σε επαφές με διάφορους προγραμματιστές με σκοπό τη δημιουργία νέου περιεχομένου για το ηλεκτρονικό της κατάστημα μέσω ενός ειδικού portal, ενώ όσον αφορά τις διαφημίσεις, αυτές μπορούν να ενσωματωθούν στις εφαρμογές μέσα από το Open Mobile Ad Exchange του Opera.
Σίγουρα οι εφαρμογές για την τηλεόραση δεν είναι κάτι το καινούργιο, μιας και μοντέλα τηλεόρασης με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο υπάρχουν για αρκετό καιρό τώρα. Ωστόσο η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η χρονιά τους, μιας και όπως φαίνεται και από την φετινή CES, η τηλεόραση του σήμερα θα είναι η διαδικτυακή.
Όσον αφορά το κατάστημα του Opera, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα καταφθάσει στους καταναλωτές, ωστόσο για τους κατασκευαστές είναι έτοιμο προς ενσωμάτωση για τα μοντέλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου