Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Βρείτε που αφήσατε τα κλειδιά σας μέσω του iPhone


Σε πρωτόκολλα ασύρματων δικτύων, χαμηλής ισχύος βασίζεται ο πομπός BiKN που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα.
Η νέα  αυτή συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν το iPhone τους, με ετικέτες που αναλογούν σε διάφορα αντικείμενα ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα εντοπίσουν!
Το σύστημα χρησιμοποιεί μία ειδική RF-enabled θήκη μέσα στην οποία και τοποθετείται το iPhone 4/4S ή το iPhone 3GS. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή BiKN από το App Store, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αντιστοιχήσουν τα αντικείμενα που επιθυμούν και να ανακαλύψουν πόσο μακριά είναι το οποιοδήποτε «χαμένο» αντικείμενο, με εύρος αρκετών δεκάδων μέτρων.
Οι ετικέτες του, η καθεμία στο μέγεθος ενός σπιρτόκουτου, είναι επαναφορτιζόμενες και υποτίθεται ότι κρατάνε για αρκετές εβδομάδες. Από την άλλη η εφαρμογή του iPhone δίνει μία ένδειξη σε στυλ ραντάρ για το πόσο μακριά βρίσκεται η εκάστοτε ετικέτα, ενώ και εκείνη δημιουργεί ένα ήχο για να σας βοηθήσει να την εντοπίσετε ακόμα πιο εύκολα.
Τώρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω σύστημα; Απ΄ ότι φαίνεται, δεν υπάρχει κάποιο όριο για τις εφαρμογές του, από το πιο απλό που είναι τα κλειδιά, μέχρι και στο κολάρο του κατοικίδιού, σε περίπτωση που αυτό έχει συχνές τάσεις φυγής!
Ωστόσο, ακόμα και οι θήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ετικέτες ανεύρεσης, με την έννοια ότι εάν διαθέτετε δύο συσκευές τότε μπορείτε να συνδέσετε τις δύο θήκες και να βρίσκετε έτσι το ένα τηλέφωνο μέσω του άλλου. Τόσο οι θήκες, όσο και οι ετικέτες φορτίζονται μέσω micro USB, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ειδικές βάσεις ή μετασχηματιστές.
Το σύστημα θα πωλείται σε πακέτα με ένα ζευγάρι ετικετών με την αξία του να κυμαίνεται από 78 μέχρι 98 ευρώ, ενώ οι επιπλέον ετικέτες θα στοιχίζουν 40 ευρώ έκαστη. Το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 256 αντιστοιχισμένες ετικέτες ταυτόχρονα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου